這次敬禮的方向是匈牙利體育報!敬禮!

Sportesemény

Pljusenko csókok az új csarnokban

2006-09-02 11:16:58

Pénteken ünnepélyes keretek közt átadták a hajdani Olimpiai csarnok és Sportmúzeum helyén épült Syma Sport- és Rendezvényközpontot. A 3 milliárd forintos beruházásból fölhúzott komplexumot az olimpiai bajnok műkorcsolyázó Jevgnyij Pljusenko és Edvin Marton hegedűművész közös estje avatta föl.

 

Még egy év sem telt el a létesítmény ünnepélyes alapkőletétele, 2005. november 18-án óta. Ahogy Rátonyi Gábor, Zugló polgármestere a megnyitó előtti sajtótájékoztatón elmondta, kevesen gondolták volna akkor, hogy a csarnokegyüttes kevesebb, mint egy év alatt fölépül. Ám Szántó András, a Syma Kft. Ügyvezető igazgatója télen-nyáron ott tüsténkedett az építők között, és gondos irányításának köszönhetően a cég képes volt tartani a vállalt határidőt.

 

A magát Közép-Kelet-Európa legnagyobb és -korszerűbb rendezvényhelyszíneként hirdető központ mellesleg csak az első lépcső a Budapesti Olimpiai Központ tervezett fejlesztései között. A következő – és reméljük talán nem utolsó – lépcső a Körcsarnok elbontása, és annak helyén egy új kongresszusi központ kialakítása lesz.

 

A most átadott épületkomplexumban három különböző méretű, akár egybe is nyitható csarnok található. Ezek közül az „A” jelű a legnagyobb, nézőterén a mobillelátókkal együtt 4000 néző foglalhat helyet. Egyes sporteseményeken, például bokszmérkőzésen még ennél is több látogató izgulhatja végig a küzdelmet. Itt találhatók még a dopping és orvosi szobák, öltözők, és irodák.

 

 

A „B” csarnokban egy IAAF-normás, négypályás atlétika pályát épít a Syma, melyet októbertől igénybe is vehet a Magyar Atlétikai Szövetség, és amelyből összesen eddig három épült a világon. A „C” jelű csarnok emeletén egy állandó öttusa lőtér szolgálja majd az eredményes sportág képviselőinek minél sikeresebb felkészülését.

 

A megnyitó ünnepség után a nagyközönség is „letesztelhette” a pompás új létesítményt, amikor az olimpiai bajnok műkorcsolyázó Jevgnyij Pljusenko és Edvin Marton hegedűművész közös produkcióját élvezhették. Az orosz sztár, aki elmondása szerint még sosem lépett föl hasonló csarnokavatón, szemmel láthatóan jól érezte magát, hiszen több ráadással lepte meg a nagyérdeműt, és két kézzel szórta a csókokat az őt folyamatos tapssal lelkesítő közönségnek.

 

Vizsgáztak ugyanakkor az üzemeltetők is, hiszen mindjárt a nyitónapon teltházas eseményt kellett lebonyolítaniuk. Jelentjük, flottul, fennakadás nélkül lezajlott a rendkívül színpompás hegedűszóra komponált jégrevü, amely pazar nyitánya volt a remélhetőleg sok szép sportsikert megérő csarnok(ok)nak.

 

Szöveg, fotó: Velkei Tamás.

 

 

 


看的出來昨天的演出非常盛大啊!
還有很多人一起演出的冰上秀QWQ!
最重要的是!教父跟托斯卡啊!!!
尤其是教父結束後這兩人對望一笑!對望一笑啊!
你們愛的見證我們都看到了(感淚)
不過為什麼都沒有小普的表情囧?
記者你也真害,多照幾張會怎樣啦囧


不要問我內容!

懂的話我就直奔匈牙利啦!囧


-----
arrow
arrow
    全站熱搜

    salaj 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()